Ons Verhaal

Perfumes Of The Past is een winkel van discontinued (vintage parfums), de klassieke bekende geuren uit het verleden die vaak niet meer in de reguliere parfumwinkels te krijgen zijn. Het is gesticht door Leo, een parfumspecialist, liefhebber en verzamelaar afkomstig uit Aruba. Hij komt uit een familie van drogisten en apothekers en is vanaf zijn 14e gepassioneerd van geuren. Hij emigreerde naar Nederland in 1968, toen hij 17 jaar oud was. Sindsdien ging hij regelmatig naar Parijs om parfums te kopen en deze vervolgens te exporteren naar zijn familiebedrijven in Aruba. Hij is dus al vanaf een jonge leeftijd betrokken met parfums. 

De winkel is ontstaan eind jaren zeventig, in de Jordaan, een beroemde klassieke en toeristische wijk in het centrum van Amsterdam (Nederland/The Netherlands).

Oorspronkelijk was de bedoeling van Leo om klassieke miniatuur parfums, vanaf de jaren 1960 uit zijn verzameling te verkopen. Dit als een soort hobby voor hem want toen waren de “mini’s” erg populair. Kort daarna begonnen de klanten echter steeds vaker naar grotere flessen te vragen, met name die van dertig of vijftig millimeter.

De winkel in de Jordaan was mooi ingericht en had een gezellig sfeer, maar het was veel te klein.

In 2013 besloot Leo het pand in Amsterdam te verlaten om naar een grotere ruimte te verhuizen. Hij heeft toen voor Haarlem gekozen, een mooie, historische, culturele en culinaire Nederlandse stad in de Provincie Noord-Holland. Deze winkel heeft een zithoek en is gevestigd in het gezellige hart van de stad, aan de Gedempte Oude Gracht. Op het oog lijkt het een klein winkeltje als je naar de voorgevel kijkt, maar eenmaal binnen kunt U een enorme unieke collectie parfumflesjes vinden. Er zitten namelijk zo’n vijftienduizend flessen in zijn collectie.

De inrichting van de winkel is spectaculair, van zijn etalage tot zijn interieur. Het is een prachtige omgeving die een Koninklijke sfeer uitstraalt. Dus kom gerust eens langs en beleef de vitrines met zeldzame en iconische flessen, miniatuur parfums tussen de gewone flessen, mini kroonluchters en een grote glimmende Eiffeltoren. 

Parfums verkopen is echter een apart vak, dus niet zomaar een beroep want ze staan feitelijk symbool voor liefde, vriendschap en romantiek. Leo zegt zelf uit ervaring:

Elke geur is een identiteit want het is een herinnering met een verhaal. De mensen die hun klassieke geuren terug vinden, hebben zichzelf weer gevonden, want dat is waar hun neus en hun geest naar zoeken.

In de zoektocht naar hun oude goddelijke geuren komen er mensen uit verschillende hoeken van de wereld om ook te vragen naar discontinued parfums. Perfumes Of The Past doet dan zijn best om deze te kunnen vinden en aan te bieden. Dit is vaak mogelijk doordat hij kleine partijen parfums rechtstreeks bij fabrikanten, importeurs of agentschappen inkoopt.

Dus hoe moeilijker Uw favoriete parfums te vinden zijn, dan is de kans groot dat Leo deze toch nog voor U heeft. Mocht dit niet zo zijn, dan zal hij zeker zijn uiterste best doen om deze te bemachtigen.

Bent U op zoek naar originele klassieke parfums of eau de toilette van bijvoorbeeld merken als Dior, Giorgio Armani, Salvador Dalí, Paloma Picasso (Minotaure) of Dolce & Gabbana?

Bij Perfumes of the Past heeft U het juist adres gevonden.

Bel ons of kom direct naar de winkel.